Reparació Ordinadors
Al llarg d’aquest Mes, hem estat reparant oridnadors, regalats per la Nissan, i posant-los a punt per prestarlos als alumnes de 1r i 2n.
El primer que hem fet, ha sigut netejar els ordinadors i veure el seu estat extern, com per exemple pantalles trencades, teclats amb falta de lletres etc…
Per netejar els ordinadors, hem utilitzat draps, aigua amb sabó i altres estris de neteixa. En aquesta part, també hem hagut de treure enganxines, cosa que ha dificultat una mica el treball, ja que algunes eren practicament impossibles de treure
Una vegada hem acabat de treure enganxines i netejar ordinadors, vam crear un UID per a cada ordinador, i vam enganxar una cinta amb la seva numeració, d’aquesta manera podriem identificar cada ordinador amb el seu numero.
Una vegada identificats, vam crear un excel, on classificavem cada ordinador, registrant els seus components, la seva MAC, algunes possibles incidencies etc… entre d’altres.
Tota l’informació la vam trobar a la BIOS. Per entrar a la BIOS, enceniem l’ordinador, i seguidament apretabem F10. Una vegada a la bios, anavem a l’apartat Main, a advanced system information i alla ho trobabem tot. Un problema molt comú que vam trobar a les torres, es que tenien una contrasenya a la BIOS. Per treure aixo, vam buscar molta informació, fins que vam trobar com treure-la. El que s’havia de fer, era canviar un jumper de posició en els pins de la CMOS. Més explicat ↓
https://ualvarez.inscastellbisbal.net/2024/03/13/com-treure-la-password-de-bios-a-una-torre/

Alguns portatils també tenien password, però no vam trobar cap manera de treure-la.
Quan vam tenir tots el ordinadors ben classificats i preparats, vam començar el process de clonació d’una imatge. Vam crear una imatge d’una iso de linux amb les configuracions i aplicacions necessaries per als alumnes de 1r i 2n. Algunes d’aquestes configuracions van ser les contrasenyes dels punts d’acces que vam configurar previament, i algunes aplicacions com Epoptes, per monitoritzar els portatils.
Tot el process de clonació esta documentat a https://ualvarez.inscastellbisbal.net/2024/03/05/clonezilla/. En aquest process vam tenir alguns problemes, ja que alguns USB no funcionaben bé, i alguns portatils no detectaven els usb o les imatges. Al final vam aconseguir 41 portatils clonats, cosa que va estar bastant bé perque necessitavem 40 ordinadors pels alumnes de 1r i 2n.
Per últim, vam probar els PCs. Ens vam passar una setmana utilitzant els portatils, per trobar possibles incidencies, veure la autonomia de la bateria i veure el funcionament general. La gran majoria d’ordinadors no funcionaben sense estar conectats a la corrent, o tenien una autonomia de 2 hores com a molt.
Una altre incidencia molt recurrent que vam trobar va ser el mal funcionament dels teclats. Mentre els anavem probant, els anavem classificant segons si funcionaben bé, o necessitaven teclat.
Per finalitzar, el divendres abans de la setmana de recerca de 1r i 2n, es van muntar totes les clases amb els portatils i els punts d’acces.
Filed under: MP01-Hardware,Uncategorized - @ March 15, 2024 6:19 pm